irsoal

آنچه که در مورد رشته حقوق و آینده و بازار کار آن باید بدانید

1402/2/14
اگر دانشجوی رشته حقوق هستید و یا می خواهید که در این رشته تحصیل کنید، توصیه می کنیم ...

بطور قطع می توان گفت که بعد از رشته های زیر مجموعه پزشکی (پرستاری،پزشکی، دندانپزشکی، دامپزشکی و ...)، رشته حقوق یکی از پرطرفدارترین رشته های تحصیلی دانشگاهی در ایران است. البته رشته های دیگری مانند روانشناسی، مترجمی زبان، تربیت بدنی، مدیریت امور بانکی و ... را هم می توان در بین رشته های پرطرفدار لیست کرد، اما رشته حقوق با تفاوت چشم گیری در صدر محبوب ترین هاست.

رشته حقوق آینده کاری و پیشرفت تحصیلی بسیار خوبی دارد، هم در ایران و حتی در خارج از کشور.

امکان اخذ مجوز وکالت ، پذیرش در منصب قضاوت قوه قضائیه، شرکت در آزمون های سردفتری قوه قضائیه، ادامه تحصیل در مقطع ارشد و دکتری و رسیدن به مقام استادی در دانشگاه های معتبر کشور و حتی خارج از کشور و ...همه از دلایلی است که سبب شده متقاضیان این رشته بیش از رشته های دیگر باشند. جالب است بدانید که امروزه تحصیلکرده های رشته حقوق بین الملل در خارج از کشور نیز بسیار موفق هستند و توانسته اند گواهی و امتیاز خوبی برای مهاجرت کسب کنند.

آیا قبولی در رشته حقوق کار دشواری است؟

در جواب باید گفت نسبتا بله.

اگر می خواهید تحت نظر اساتید بزرگ رشته حقوق مثل خانم لعیا جنیدی و یا آقای مجید حسینی و دیگر اساتید برتر این رشته تحصیل کنید، باید تلاش بسیاری بکنید تا رتبه کنکور شما تقریبا 3 رقمی شود و در دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران پذیرفته شوید.

البته بجز دانشگاه تهران ، دانشگاه علامه، تربیت مدرس و دانشگاه فردوسی مشهد و ... از دیگر دانشگاه های تاپ کشور محسوب می شوند که هر ساله میزبان نخبه های تحصیلی در رشته حقوق هستند. در نظر داشته باشید که اگر شما بخواهید در رشته حقوق کارشناسی دانشگاه های دولتی پذیرفته شوید باید رتبه کنکور شما خیلی خوب باشد. (تقریبا زیر 3000 )

اما اگر رتبه شما خوب نیست و یا از طریق پذیرش بدون کنکور می خواهید در رشته حقوق تحصیل کنید، اصلا نگران نباشید. شما می توانید در رشته حقوق دانشگاه پیام نور ، دانشگاه آزاد و برخی موسسات غیرانتفاعی پذیرش گرفته و تحصیل کنید.

برای مثال دانشگاه پیام نور هرساله و در مرداد ماه از طریق پذیرش بدون کنکور و براساس سوابق تحصیلی در گرایش های مختلف رشته حقوق مقطع کارشناسی، دانشجو می پذیرد .

نکته خیلی مهم: اگر قصد شما برای تحصیل در رشته حقوق، شرکت در آزمون قضاوت قوه قضائیه است، حتما باید در دانشگاه های تاپ کشور مقطع کارشناسی رشته حقوق را گذرانده باشید. برای مثال چنانچه شما در موسسات غیرانتفاعی و پیام نور مقطع کارشناسی حقوق را گذرانده باشید، اجازه شرکت در آزمون قضاوت را ندارید. ولی برای آزمون وکالت مهم نیست مدرک شما از کدام دانشگاه باشد، تنها داشتن مدرک کارشناسی حقوق و گرایشهای آن مثل فقه و حقوق اسلامی کافیست.

برای قبولی در مقطع کارشناسی رشته حقوق چه باید کرد؟

اگر هدفتان تحصیل در رشته حقوق دانشگاه های تاپ کشور است،  حتما از طریق کنکور سراسری باید اقدام کنید.

برای کنکورسراسری سعی کنید در دروس زیر قوی باشید:

- منطق و فلسفه

- ریاضی و آمار

- عربی

- ادبیات فارسی

- دین و زندگی

حداقل رتبه برای قبولی در رشته حقوق مقطع کارشناسی

همانطور که در بالا گفته شد اگر قصد دارید در دانشگاه های تاپ کشور مشغول به تحصیل در رشته حقوق شوید، رتبه کنکور شما باید کمتر از 3000 باشد. البته برای رتبه های زیر 5000 هم در برخی دانشگاه ها که برای شرکت در آزمون قضاوت مورد قبول هستند، شانس وجود دارد.

حداقل معدل برای رشته حقوق بدون کنکور

اما اگر می خواهید از طریق پذیرش بدون کنکور و براساس سوابق تحصیلی وارد رشته حقوق شوید،  باید معدل دیپلم شما خوب باشد. معدل کتبی و نهایی دیپلم بالای 15 نسبتا خوب است.

اگر معدل دیپلم شما بیشتر از 17 است، خیالتان از قبولی در رشته حقوق راحت باشد :) البته ان شاالله

تحصیل و فارغ التحصیلی در رشته حقوق سخت است یا آسان؟

خیلی خلاصه و مفید باید عرض کنم که بله، واقعا سخت است.

فرقی نمیکند که در کدام دانشگاه شما تحصیل می کنید، رشته حقوق از سخت ترین و پرمحتواترین رشته های دانشگاهی است و باید حافظه و قدرت تحلیل بسیار خوبی داشته باشید تا در این رشته موفق شوید.

درست است که در رشته حقوق از دروس ریاضی و فیزیک و مباحث اثباتی زیاد خبری نیست، ولی تا دلتان بخواهد سرشار از قانون و مقررات و اصطلاحات سخت حقوقی و فقهی است.

برای مثل شما در این رشته باید به قانون اساسی کشور که بیش از 177 اصل دارد (هر اصل شامل چند بند  و تبصره و ...) مسلط باشید. همچنین شما باید به زبان عربی مسلط باشید تا بتوانید از پس اصطلاحات و کلمات این رشته بربیایید.

پس اگر به دنبال این هستید که به راحتی بتوانید مدرک کارشناسی رشته حقوق را دریافت کنید، باید کلا بیخیال این رشته شوید.

گرایش های رشته حقوق در مقاطع مختلف دانشگاهی

شما در ایران می توانید در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری رشته حقوق تحصیل کنید.

در مقطع کارشناسی رشته حقوق  گرایش خاصی وجود ندارد، ولی سه رشته هستند که مشابه هم هستند و آینده کاری یکسانی دارند:

- حقوق

- فقه و حقوق اسلامی

- حقوق ثبتی

شما با تحصیل در هر سه رشته می توانید در آزمون وکالت شرکت کنید، اما برای آزمون قضاوت بهتر است که در رشته حقوق تحصیل کنید.

اما در مقطع کارشناسی ارشد رشته حقوق چندین گرایش دارد:

1- حقوق عمومی

2- حقوق خصوصی

3- حقوق جزا و جرم شناسی

4- حقوق بشر

5- حقوق مالکیت فکری

6- حقوق خانواده

7- حقوق تجارت (اقتصادی و بین الملل)

8- حقوق کیفری

9- حقوق محیط زیست

10- حقوق ثبت اسناد و املاک

11- فقه و حقوق اسلامی

و...

از بین گرایشهای مختلف رشته حقوق در مقطع ارشد ، گرایش حقوق عمومی و خصوصی و بین الملل و فقه حقوق اسلامی از سایرین پرطرفدارتر هستند.

در مقطع دکتری رشته حقوق پنج گرایش مهم وجود دارد:

- حقوق عمومی

- حقوق جزا و جرم‌شناسی

- حقوق بین‌الملل عمومی

- حقوق خصوصی

- حقوق نفت‌وگاز

البته موارد بالا گرایش های موجود در آزمون مقطع دکتری سال 1402 رشته حقوق می باشد و ممکن است در سالهای بعد تغییراتی بوجود آید.

گرایش های مقاطع مختلف رشته حقوق دانشگاه پیام نور

دانشگاه پیام نور در مقطع کارشناسی برای دو رشته حقوق و فقه و حقوق اسلامی پذیرش دارد.

در مقطع کارشناسی ارشد پیام نور برای رشته حقوق گرایش های زیر وجود دارد:

1- حقوق دادرسی اداری

2- حقوق بین الملل

3- حقوق جزا و جرم شناسی

4- حقوق خصوصی

5- فقه وحقوق خصوصی

6- فقه و مبانی حقوق اسلامی

7- الهیات و معارف اسلامی - فقه و مبانی حقوق اسلامی

دانشگاه پیام نور در مقطع دکتری رشته حقوق برای گرایشهای زیر دانشجو می پذیرد:

- حقوق بین الملل

-حقوق خصوصی

- حقوق بین الملل عمومی

- فقه و مبانی حقوق اسلامی

- الهیات و معارف اسلامی- فقه و مبانی حقوق اسلامی

نکته مهم: تمامی اطلاعات داده شده در مورد گرایشهای رشته حقوق براساس اطلاعات سال 1402 می باشد. در سالهای بعد امکان تغییر وجود دارد ولی زیاد نخواهد بود.

دروس مهم رشته حقوق در مقاطع مختلف پیام نور

در اینجا قصد داریم شما را با مهم ترین دروس رشته حقوق در مقاطع مختلف دانشگاه های کشور بخصوص دانشگاه پیام نور آشنا کنیم. با ما همچنان همراه باشید.

کارشناسی رشته حقوق پیام نور:

دانشجویان در مقطع کارشناسی رشته حقوق (نوع دانشگاه مهم نیست) برای فارغ التحصیلی باید بین 135 تا 140 واحد را پاس نمایند. برای فارغ التحصیلی در رشته حقوق پیام نور شما باید 137 واحد را با حداقل معدل 12 پاس نمایید.

از 137 واحد 20 واحد برای دروس پایه است مثل  مقدمه علم حقوق یا حقوق اساسی یا حقوق مدنی.

حدود 85 واحد برای دروس اختصاصی است که از مهم ترین آنها می توان به آئین دادرسی مدنی و کیفری، حقوق بین الملل،  حقوق کار و پزشکی قانونی نام برد. این درس پزشکی قانونی شاید سخت ترین درس رشته حقوق باشد از جوانب مختلف.

حدود 10 واحد دروس اختیاری است مانند حقوق تجارت 2 و حقوق مدنی 2 و ...

و الباقی که 22 واحد می باشد برای دروس عمومی است. مثل اندیشه و تربیت بدنی و ...

تجربه چندساله ما و گفته های فارغ التحصیلان رشته حقوق اذعان دارد که دروس پزشکی قانونی، آئین دادرسی کیفری، حقوق مدنی (بخصوص حقوق مدنی 8 شفعه)، حقوق اساسی و قواعد فقه از سخت ترین دروس رشته حقوق در مقطع کارشناسی است.

کارشناسی ارشد رشته حقوق پیام نور

گرایش های متفاوت رشته حقوق در مقطع ارشد دروس مختلفی دارند.

برای فارغ التحصیلی در گرایش های مقطع ارشد رشته حقوق معمولا نیاز است که بین 34 تا 38 واحد پاس شود.

البته اگر مدرک کارشناسی شما برای رشته دیگری بجزرشته حقوق باشد، باید حدود 12 واحد هم دروس دانشپذیری پاس کنید.

در مقطع ارشد برای گرایش های مختلف اهمیت و سختی هر درس متفاوت است ولی حقوق بین الملل و حقوق تجارت و حقوق کیفری و از همه مهمتر پروژه یا درس سمینار را می توان از دشوارترین دروس حقوق نام برد (البته این موضوع سلیقه ای است و ممکن است برای دانشجویان رشته حقوق متفاوت تر باشد:)

دکتری رشته حقوق پیام نور

برای فارغ التحصیلی در مقطع دکتری شما بین 34 تا36 واحد را باید پاس کنید که از این تعداد 18 واحد برای پروژه است.

در مقطع دکتری مهمترین و اصلی ترین چالش برروی درس پروژه است.

شما به راحتی از اساتید رشته حقوق نمی توانید تائیدیه پروژه بگیرید.

شهریه دانشگاه پیام نور در رشته حقوق

دانشگاه پیام نور به عنوان یک دانشگاه نیمه دولتی، بخشی از درآمدش را با دریافت شهریه از دانشجویان تامین می نماید.

حقوق را می توان جزو رشته هایی از دانشگاه پیام نور دانست که نه جزو رشته های کم هزینه محسوب می شود و نه جزو رشته های پرهزینه دانشگاه.

شهریه دانشگاه پیام نور در رشته حقوق برای مقطع کارشناسی (در سال تحصیلی 1401-1402) چیزی بین یک میلیون و پانصد تا یک میلیون و هفتصد هزار تومان می شود.(سالیانه بین 15 تا 20 درصد به این مبلغ اضافه می شود)

شهریه پیام نور برای رشته حقوق در مقطع کارشناسی ارشد (در سال تحصیلی 1401-1402) چیزی بین 4 میلیون و پانصد تا 5 میلیون و دویست هزار تومان می شود.

و اما شهریه رشته حقوق در مقطع دکتری دانشگاه پیام نور حدودا ده میلیون می شود.

نمونه سوالات دروس رشته حقوق پیام نور

دانشجویان دانشگاه پیام نور می دانند که برای موفقیت در امتحانات پایان ترم باید حساب ویژه ای روی نمونه سوالات ترم های قبل باز کنند.

این قضیه برای رشته حقوق هم پابرجاست و یک اصل محسوب می شود.

دانشجوی رشته حقوق در پیام نور باید نمونه سوالات دروس خود را حتما بررسی کند تا برای قبولی در آزمون پایان ترم شانسی داشته باشد. البته این موضوع بررسی نمونه سوالات برای سایر دانشگاه ها نیز صادق است و دانشجویان دانشگاه های مختلف می توانند از نمونه سوالات دروس حقوق پیام نور برای آمادگی بیشتر بهره ببرند.

دانشجویان رشته حقوق پیام نور و سایر دانشگاه های کشور می توانند نمونه سوالات دروس حقوق را از بانک نمونه سوالات پیام نور دانلود کنند.

کافیست وارد سایت irsoal.com شده و کد یا نام درس را در قسمت جستجوی سایت وارد کنید تا کتابچه نمونه سوال برای شما نمایش داده شود.

اکثر نمونه سوالات رشته حقوق مانند درس حقوق ثبت آزمون وکالت، حقوق تجارت، حقوق فضای مجازی، حقوق مدنی 3 و ... در سایت irsoal با جدیدترین نمونه سوالات آپدیت شده و در دسترس هستند.

آزمون وکالت (کانون وکلا) برای دانشجویان رشته حقوق

همانطور که در ابتدا گفتیم یکی از مزایای عالی رشته حقوق ، شرکت در آزمون وکالت است.

آزمون وکالت (کانون وکلا) آزمونی است که هرساله بین فارغ التحصیلان رشته حقوق و حقوق ثبتی و فقه و حقوق اسلامی برگزار می شود. پذیرفته شدگان این آزمون می توانند در دوره کارورزی شرکت کرده و بعد از موفقیت در آن ، مجوز وکالت و تاسیس دفتر کسب خواهند کرد.

برای شرکت در آزمون وکالت مهم نیست که شما مدرک رشته حقوق از کدام دانشگاه گرفته باشید (برای همین منظور خیلی از متقاضیان دانشگاه پیام نور را انتخاب  می کنند)

شرایط شرکت در آزمون وکالت شامل چندین مورد است، اما مهم ترین شرط شرکت در آزمون وکالت داشتن مدرک رشته حقوق و حداقل سن 24 و حداکثر سن 40 برای تهران و 50 برای شهرستانها می باشد. (براساس شنیده ها شرط حداقل سنی در حال برداشتن است)

منابع آزمون وکالت سال 1402

در آزمون وکالت کانون وکلا از دروس زیر سوال طرح می شود:

1- حقوق مدنی

2- آیین دادرسی مدنی

3- حقوق تجارت

4- حقوق جزا

5- آیین دادرسی کیفری

6- اصول فقه

7- حقوق اساسی

 

منابع اصلی آزمون وکالت

به داوطلبان آزمون وکالت توصیه می شود که در کنار کتب و منابع اصلی آزمون، حتما نمونه سوالات پیام نور دروس را نیز تمرین کنند. این سوالات چون براساس منابع رسمی و معتبر طراحی می شود، بسیار مثمر ثمر خواهد بود.

مهاجرت به خارج از کشور با رشته حقوق

این روزها که بحث مهاجرت به خارج از کشور داغ است، دانشجویان رشته حقوق می پرسند که مزایای این رشته برای کسب امتیار مهاجرت و کار چگونه است.

در جواب باید گفت که از دو طریق می توان با مدرک حقوق درخواست مهاجرت کرد.

فارغ التحصیلان مقاطع مختلف رشته حقوق (حتی کارشناسی) بعد از کسب مدرک می توانند از دانشگاه های خارج از کشور درخواست بورسیه تحصیلی کنند. چنانچه مدرک داوطلب برای گرایش حقوق بین الملل باشد از شانس بیشتری برای پذیرش برخوردار خواهد بود.

البته درکنار داشتن مدرک، تسلط به زبان انگلیسی یا آلمانی بسیار مهم است.

بغیر از مهاجرت تحصیلی راه دیگری نیز وجود دارد و آن هم مهاجرت کاری است. کسانی که دوره های وکالت را گذرانده باشند، می توانند برای کار در دفاتر حقوقی کشورهای همسایه بخصوص ترکیه درخواست همکاری صادر کنند.

این موسسات بعد از پذیرش نیرو، دوره های آموزشی برای وی برگزار کرده و سپس مقدمات مهاجرت را برایشان فراهم خواهند کرد.

وضعیت استخدامی رشته حقوق

آینده کاری دانشجویان رشته حقوق مانند خیلی از رشته های دیگر به خود آنها بستگی دارد. هر قدر میزان تسلط شما بر قوانین و دوره های کارآموزی که می روید بهتر و بیشتر باشد، آینده کاری شما نیز تضمین شده تر است.

اما در کل وضعیت کار و استخدام رشته حقوق از میانگین بسیار خوبی در بین رشته های دانشگاهی برخوردار است.

پیشنهاد می کنیم اگر قصد دارید از این رشته امرار معاش کنید، حتما در آزمون وکالت یا قضاوت شرکت کنید. دوره های کارورزی را حتی شده با کمترین دستمزد سپری کنید. تا می توانید در پرونده های واقعی مشارکت کنید و تجربه حضور در دادگاه را کسب کنید. همیشه بروز باشید و در حد امکان ادامه تحصیل بدهید. سعی کنید به زبان انگلیسی و یا ترکی استانبولی و عربی مسلط شوید و شانس خود را برای استخدام در خارج از کشور حتما امتحان کنید.

دورهمی دانشجویان رشته حقوق پیام نور

از تمامی دانشجویان رشته حقوق در سراسر کشور و بخصوص دانشجویان رشته حقوق پیام نور درخواست می کنیم که نظر، سوال و تجربه خودشون از این رشته و دروس آن را از طریق بخش ارسال نظر در پایین همین خبر با ما و بقیه به اشتراک بگذارند.

مطمئن باشید نظراتتان با استقبال ما و سایر هم رشته ای های شما همراه خواهد بود و این مقاله به محل و محفلی برای دورهمی بچه های حقوق تبدیل خواهد شد.

------------------------------------------------------------

در پایان لازم به ذکر است که ما سعی خواهیم کرد این خبر را متناوباً و با اخبار جدید بروزرسانی کنیم. بنابراین هر چند وقت برای مطالعه مجدد و خواندن نظرات دوستانتان به این صفحه سربزنید.


نوشتن یک دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

  1. سلام وقتتون بخیر ممکن هست در آینده با مدرک لیسانس حقوق پیام نور بتوان آزمون قضاوت داد؟

    • 1402/9/14

      سلام. بعید میدونم

  2. سلام وقتتون بخیر ممکن هست در آینده با مدرک لیسانس حقوق پیام نور آزمون قضاوت انجام داد ؟

    • 1402/9/14

      سلام. بعید میدونم

  3. سلام وقت بخیر
    بنده استخدامی آموزش و پرورشم
    کارشناسی عربی و ارشد جغرافیا دارم
    میخواستم رشته حقوق رو در پیام نور بخونم..کارشناسی حقوق رو بخونم یا ارشد بهتره با توجه به اینکه کارشناسیم عربی بوده و خیلی مرتبط به هم، با چ مقطعی شروع کنم ؟؟
    و به جز کار وکالت مدرک پیام نور در سایر ارگانای دولتی وغیر دولتی معتبره؟

    • 1402/8/1

      سلام. برای حقوق پیشنهاد میکنم از ارشد شروع کنین. مدرک پیام نور در اکثر سازمانها مورد تائید هست، ولی خب برای رشته حقوق مهم داشتن پروانه وکالت هست که اون هم از طریق ازمون وکالت میباشد

  4. سلام من یه پسر 20 ساله م که سال سومه کنکور میدم امسال دیگه خسته شدم از پشت کنکوری موندن و گفتم هرچی بیارم میرم ک حقوق پیام نور شهر خودم بهترین انتخابم بود ک اوردم . . .همین امروز نتیجه کنکورمو دیدم . .اما با شایعات و . . .حرفای موجود درمورد پیام نور واقعا نمیدانم برای این رشته کار هست یعنی اینده خوبی دارد . . برم یانه

    • 1402/7/14

      سلام. حتما برین و تلاشتون رو بکنین. اینده خوبی داره و شما برای مقطع ارشد و حتی ازمون وکالت از بقیه افراد اماده تر خواهید بود، چون براساس منابع معتبر درس خوندین

  5. سلام.وقت بخیر.ببخشید یه سوال داشتم میگم من کارشناسی ارشد رشته زبان و ادبیات فارسی دارم مدرک کارشناسیم پیام نور هست ..میخوام کارشناسی رشته حقوق شرکت کنم واسه پیام نور آیا میتونم کلا نرم سر کلاسها یعنی کلا غیر حضوری باشه ???
    وسوال دیگه اینکه آیا دروس عمومی رو دوباره باید بگذرونم ????
    ممنون میشم راهنماییم کنید ...

    • 1402/5/30

      سلام. برای دروس عمومی میتونین درخواست تطبیق بدین.برای کلاسها هم میتونین نرین، ولی برای دروس عملی باید شرکت کنین در کلاسها

  6. بنظر من سخت ترین درس رشته حقوق دروس فقه هستش. واقعا سخته

    • 1402/3/6

      سلام. تا حدی با شما موافقم ولی حقوق مدنی ها چیز دیگری هستند

  7. سلام و وقت بخیر. من لیسانس حقوق دارم. میتونم برای کار برم ترکیه یا دبی یا عمان؟

    • 1402/3/1

      سلام. اگر از یک دانشگاه معتبر باشه و توانایی هاتون هم بالا باشه، برای دفاتر حقوقی درخواست کار بفرستین.
      زبان انگلیسی، عربی یا ترکی هم بلد باشین مزیت خیلی خوبی هست

  8. من دانشجوی سال 2 رشته حقوقم. معدلم نزدیک 14 هست. میخواستم بدونم برای اینکه کارشناسی ارشد رشته حقوق بتونم ادامه بدم معدلم چند باید باشه؟

    • 1402/2/31

      سلام. شما برای فارغ التحصیلی در پیام نور باید حداقل معدلتون بیشتر از 12 باشه. بعد هرچی بیشتر بهتر، چون معدل کارشناسی در ازمون ارشد سراسری تاثیر مستقیم داره

  9. من مدرک دیپلم نظام قدیم دارم. میتونم در پذیرش بدون کنکور رشته حقوق رو بزنم و ایا شانس قبولی در شهر رشت رو دارم

    • 1402/2/24

      سلام. بله دوست عزیز
      در پذیرش بدون کنکور شما با مدرک دیپلم نظام قدیم و بدون پیش دانشگاهی میتونین شرکت کنین. بستگی به معدل دیپلمتون داره، بالای 15 باشه و بومی خود رشت باشین ان شاالله قبول خواهید شد

  10. اقای علیرضا، من هم موافقم که در ترم تابستون هر درسی که میشه رو بردارین. بنظر من که امتحانات ترم تابستون خیلی راحت تره و اینکه شهریور رفتن امتحان دادن یک حس و حال خیلی خوبی داره:)

    • 1402/2/20

      سلام و تشکر از لیلا خانم

  11. سلام به همگی. من دانشجوی ترم دوم حقوق دانشگاه پیام نور هستم. تا الان که خوب بوده و درسا زیاد سخت نبودن. از لیلا خانم سوال داشتم که ترم بالایی هستن و اگر جواب بدن خیلی ممنون میشم. ترم تابستون درس بردارم یا نه و اگر آره میشه بگین چی بردارم بهتره؟

    • 1402/2/18

      سلام . ان شاالله که لیلا خانم پیام شمارو خواهند دید و پاسخ خواهند داد. ولی خب ترم تابستان به نظرم درس بردارین، هردرسی که شده

  12. سلام. شهریه رشته حقوق در پیام نور بیشتره یا دانشگاه آزاد یا غیرانتفاعی؟

    • 1402/2/17

      سلام. مسلما دانشگاه پیام نور .
      شهریه رشته حقوق در مقطع کارشناسی دانشگاه ازاد حدود4 تا 5 میلیون تومن هست و شهریه رشته حقوق در دانشگاه های غیرانتفاعی حدود همون 4 تومن میشه

  13. سلام. اینکه نوشتین شرط حداقل سن در آزمون وکالت برداشته شده درسته؟؟

    • 1402/2/17

      سلام. بله
      برای ازمون وکالت سال 1402، شرط حداقل سن وجود نداره

  14. من خیلی برای تحصیل در این رشته مرددم. ممنون از مطلبی که جمع اوری کردین، تقریبا خیالم برای این رشته راحت تر شد. فقط خداکنه که قبول بشم

    • 1402/2/16

      سلام. اگر داوطلب کنکور هستین اصلا نگران نباشین. نگرانی شما تاثیر مستقیم در علکرد شما داره. تلاشتون رو بکنین و خیلی خونسرد در جلسه کنکور حاضر بشین، ان شاالله که خبر قبولیتون رو از همینجا بهمون اعلام میکنین

  15. من امسال کنکور دارم و میخام برم حقوق دانشگاه تهران. خیلی تعریف شنیدم و اینکه هرکسی رفته الان توی دولت هست یا یک وکیل عالی شده. درسته این مطالبی که شنیدم؟

    • 1402/2/16

      سلام. دانشگاه تهران یکی از بهترین دانشگاه های کشور و منطقه است و مسلما تمامی فارغ التحصیلان این دانشگاه اینده خوبی خواهند داشت. ولی رشته حقوق این دانشگاه یکی از معتبرترین منابع و رفرنسهای دانشگاهی محسوب میشه و خب میزان مطالبی که در این دانشگاه آموخته میشه هم به علوم سیاسی کشور خیلی نزدیک هست و هم بروز است.

  16. چراغ اول رو خودم روشن می کنم. من دانشجوی ترم آخر رشته حقوقم. به نظرم رشته حقوق رشته خوبی هست اگر قصد ادامه تحصیل داشته باشید یا ازمون وکالت شرکت کنید. با مدرک کارشناسی فوقش میشی یک مشاور یا دفترنویس یا منشی یک وکیل.
    این رشته سختی های خودش رو داره، اما از ترم سه به بعد میفهمی که چجوری باید درس بخونی ، بخصوص اگر پیام نور باشی.
    ان شاالله که همه بچه های رشته حقوق موفق باشند هرجا که هستند

    • 1402/2/14

      سلام و تشکر از شما دوست عزیز.
      رشته حقوق خداروشکر در ایران خیلی جای کار داره و میشه روی اون مانور داد و حساب کرد.
      ان شاالله که در ادامه مسیر این رشته موفق باشین